19 Aralık 2008 Cuma

BUNLARDA UTANMA DA YOK: ŞEHİT DİPLOMATIMIZI LİSTEYE YAZMIŞLAR!

“Ermenilerden özür diliyorum” kampanyasında büyük hata. Listede yer alan bir isim şaşkına çevirdi. Mesleği büyükelçi olarak kaydedilen İsmail Erez, 1975’te Ermeni teröristler tarafından öldürülen şehidimizdi.

“Ermeni kardeşlerimden özür diliyorum” kampanyası, bir skandala imza attı. Ermeni terörü örgütü tarafından 1975 yılında şehit edilen Türkiye’nin Paris Büyükelçisi İsmail Erez’in ismi, kampanyaya destek verenler listesinde kullanıldı.
Gazeteci Ali Bayramoğlu, profesörler Baskın Oran ve Ahmet İnsel ve Dr. Cengiz Aktar’ın öncülüğünde başlatılan kampanyanın internet sitesinde, şehit İsmail Erez’in ismi de “büyükelçi” unvanı kullanılarak Paris’ten bir katılımcı olarak gösterildi. Peki Erez kimdi hatırlayalım:

İsmali Erez, bir resepsiyondan dönerken büyükelçiliğe 350-400 metre mesafe kala, otomobilinin yavaşladığı sırada 3 veya 4 kişiden oluşan Ermeni teröristlerin silahlı saldırısına uğradı. Erez, kalbinden ve boynundan aldığı yaralarla şehit olurken, saldırıda Erez’in şoförü Talip Yener de şehit edildi.

İsmail Erez’in adının, Ermeni teröristlerce şehit edildikten tam 33 yıl sonra böyle bir kampanyada kimler tarafından kullanıldığı henüz bilinmiyor. Erez, Dışişleri Bakanlığı’nın teröre kurban verdiği dördüncü diplomat olmuştu. Dışişleri Bakanlığı’nda Erez’in ismini taşıyan bir de toplantı salonu bulunuyor. İsmail Erez’in adı çeşitli illerdeki okullar ile cadde ve sokaklarda da yaşatılıyor.
Kampanyaya katılmak için internet sitesine geçerli bir eposta adresi bilgisi ile bir mesaj yollamak gerekiyor. Katılımcı listesi dün itibarıyla 13 bin kişiyi geçti. Ancak, bu isimlerden ne kadarının sahte katılımcı olduğu belli değil. Kampanya katılımcıları arasında Temel İskit ve Ünal Ünsal gibi emekli büyükelçilerin de imzaları bulunuyor.
Örgütü Taşnaklar kurdu
“Ermeni Soykırımı Adalet Komandoları” adlı terör grubu Taşnaklar tarafından kuruldu. Örgütün adı daha sonra “Ermeni Devrimci Ordusu” şeklinde değiştirildi. Bu grubun bütün cinayetleri ve bombalama olayları Taşnaklar tarafından planlandı.
Bu terör örgütünün ASALA’dan farkı, ASALA terör eylemlerinde Türk veya başka ülkelerin vatandaşları arasında ayrım gözetmezken Taşnak ve ona bağlı terör grupları, hedef olarak yalnız Türkleri, Türk vatandaşlarını, Türk temsilcilerini seçtiler.
ASALA ismi, Erez cinayetinde henüz duyulmamıştı. 16 Şubat 1976’da Türkiye’nin Beyrut Büyükelçiliği Başkatibi Oktar Cirit’in öldürülmesi ile ASALA terör örgütü isimini duyurdu. Duyurudan sonra değişti KampanyanIn internet sitesinde isimleri sahte şekilde yer alan vatandaşların suç duyurularının ardından “ozurdiliyoruz.com” sitesinden, “Katılanlar” ve “Katılmak için tıklayın” bölümleri çıkarıldı. Şu anda sayfada, sadece destek verenlerin katılımcı sayısı görünüyor. Ancak, katılımcıların isimlerine ulaşılamıyor.
PUSUYA DÜŞÜRÜLDÜ
Büyükelçi İsmail Erez, Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Daniş Tunaligil’in bir suikast sonucu şehit olmasından iki gün sonra, 24 Ekim 1975’te pusuya düşürülerek şehit edilmişti. Saldırıda Erez’in şoförü Talip Yener de şehit oldu Katliamların 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nın ardından gerçekleşmesi nedeniyle, önce faillerin Rum teröristler olduğu zannedildi. Ancak, saldırıyı “Ermeni Soykırımı Adalet Komandoları” adlı örgüt üstlendi. Türkiye, 1976’daki üçüncü suikastta ASALA terör örgütü ile tanıştı. Saldırı gazetelere böyle yansımıştı. Kampanya yorumları Gül’ü üzdüCumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bir grup akademisyenin başlattığı ‘Ermenilerden özür diliyoruz’ kampanyasına yönelik açıklamalarının ardından yapılan yorumlar Köşk’ün tepkisine yol açtı. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi dün konuya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, “Cumhurbaşkanımız, konuyla ilgili görüşlerinin bilinmesine rağmen, konunun küçük siyasi hesaplarla çarpıtılmakta olmasından üzüntü duymuşlardır’’ denildi.
“Ermeni misin?” diye sorarlar
CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman önceki gün büyük tepki çeken açıklamalarının ardından dün de “Ermenilerin soykırım suçu işlediğimize dair savını haklı bulanlara, destekleyenlere, hoş görenlere, ‘Sen Ermeni misin?’ diye sorarlar. Cumhurbaşkanı da olsa sorarlar” dedi.Arıtman açıklamasında, “Bir grup aymaz tarafından milletimize büyük bir haksızlık yapılarak hakaret ediliyor” ifadesini kullandı. (Sevil KÜÇÜKKOŞUM / Akşam)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder